Competitieturnen

Gymclub Ternat vzw

Competitieturnen: groepen & uurregeling

TOESTELTURNEN:ASPI-AGD (start 5 september)

De meest talentrijke kleuters worden op basis van een aantal testoefeningen (lenigheid, kracht, durf, …) geselecteerd. Wij bieden aan deze kinderen de mogelijkheid zich te ontplooien in de artistieke gymnastiek. De selectie is niet definitief en wordt geregeld geëvalueerd.AGD-I & AGD-C (start 5 september)

Gymnasten geboren in 2011 en 2010 turnen in het I-niveau (instapniveau), oudere gymnasten turnen in het C-niveau. Voor de trainingen vormen de gymnasten van AGD-I samen met de gymnasten AGD-C geboren in 2009 één groep. Alle gymnasten nemen deel aan verschillende provinciale wedstrijden en vanaf 10j kunnen ze een selectie behalen voor het Vlaamse kampioenschap.Recre@ (start 3 september)

Uitdagende oefenstof voor gymnasten die maximum 4 uren trainen. Ze nemen deel aan een tweetal tornooien per jaar.
TRAMPOLINE:ASPI-TRAMPOLINE (start 5 september)

In de groep aspiranten-trampoline worden talentvolle gymnasten voorbereid op trampolinespringen in competitie. Ze oefenen de disciplines: dubbel mini-trampoline, grote trampoline en lange mat. Aspi-trampo’s trainen op woensdag van 16u tot 18u en op zaterdag van 10u tot 12u. De selectie is niet definitief en wordt geregeld geëvalueerd.TRAMPO I-A-B-niveau & DMT-C-niveau (start 3 of 4 september, zie schema hieronder)

Kinderen geboren in 2009 (I10) en 2010 (I9)  turnen in het I-niveau (instapniveau) en beoefenen de 3 disciplines: grote trampoline, dubbel mini-trampoline (DMT) en lange mat.

Nadien wordt er gekozen voor dubbel mini-trampoline, voor grote trampoline of voor een combinatie van beide. De trampolinespringers worden dan voor de trainingen onderverdeeld in leeftijdscategorieën.

Alle trampo’s nemen deel aan de provinciale voorrondes, en na selectie aan het Vlaamse en het Belgische kampioenschap.

UURREGELING

Contactgegevens:

Andrée Demesmaeker

0478/367.128

E-mail: gymclubternat@skynet.be

Rekeningnummer : BE52 0017 4711 6409

Privacyverklaring

Locatie:

Gemeentelijk Sportcentrum

Van Cauwelaertstraat 40

1740 Ternat

Volg ons op Facebook