Recreatief turnen

Recreatief turnen: groepen & uurregeling

KLEUTERTURNEN (start 5 september)

Kennismaken met turnen doe je best op jonge leeftijd. Daarom zijn jongens en meisjes vanaf geboortejaar 2014 bij ons welkom op woensdag om 14u. Op speelse wijze ontdekken ze hun mogelijkheden en verbeteren ze hun evenwicht, lenigheid, ritme, … Omdat kleuters moeilijk namen en gezichten onthouden krijgt elk kleutergroepje een dierennaam: vlinders, olifanten, kikkers, tijgers, poezen, … Mama, papa, oma of opa, help dus mee het dier te onthouden van het groepje waarbij uw kleintje werd ingedeeld.

 

MEISJES LAGER ONDERWIJS (start 5 september)

De motorische ontwikkeling bij kinderen van eenzelfde leeftijd kan erg verschillen. Daarom maken we voor de meisjes van het 1e en 2e leerjaar niveaugroepen. Ze turnen op woensdag om 15u. Hun oefenprogramma bevat voornamelijk speelse elementen en de basisvormen van turnbewegingen.

De meisjes van het 3e tot het 6e leerjaar turnen ook in niveaugroepen. We besteden vooral aandacht aan de vormgeving. Zij turnen om 16u.

 

JONGENS (start 5 september)

Vanaf het eerste leerjaar turnen jongens en meisjes apart.

Jongens B (°2009-2012) starten om 15u.

Jongens A: getalenteerde jongens die al een aantal oefeningen onder de knie hebben, kunnen aansluiten na selectie. Door twee keer in de week (recreatief) te trainen worden hun turnvaardigheden beter ontwikkeld. Ze trainen op woensdag om 14u30 en op zondag om 10u.

 

MEISJES SECUNDAIR (start 5 september)

Onze meisjes van het Middelbaar Onderwijs turnen op woensdag van 17u tot 18u30.

 

RECREATIEF TRAMPOLINESPRINGEN (start 8 september)

Elke zaterdag van 10 tot 12u krijgen zowel jongens als meisjes ouder dan 6 jaar, de mogelijkheid om op een recreatieve manier aan trampolinespringen te doen. Uitblinkers kunnen doorstromen naar de competitiegroep.

 

TOESTELTURNEN 17+ EN VOLWASSENEN (start 5 september)

Bij het toestelturnen op woensdagavond van 20u30 tot 22u kan je zelf ervaren wat je mogelijkheden zijn op trampoline, mat, brug & balk, airtrack, … Het gaat er niet om een wedstrijdgymnast van je te maken, maar met wat doorzetting merk je vlug dat je je eigen grenzen verlegt. Ook studenten sportopleiding kunnen hier terecht voor wat extra turnervaring.

 

CONDITIETRAINING 16+ EN VOLWASSENEN (start 6 september)

Elke donderdagavond om 19u30 kan je met een uurtje grondgymnastiek je spierkracht, lenigheid en coördinatie verbeteren. Als je de luie stoel of de beslommeringen even achter je wil laten, dan zorgt de groep en wat beweging wel voor het goed gevoel en evenwicht tussen lichaam en geest. Laat je huidige conditie of leeftijd geen rem zijn om het te komen uitproberen.

UURREGELING

Contactgegevens:

Andrée Demesmaeker

0478/367.128

E-mail: gymclubternat@skynet.be

Rekeningnummer : BE52 0017 4711 6409

Privacyverklaring

Locatie:

Gemeentelijk Sportcentrum

Van Cauwelaertstraat 40

1740 Ternat

Volg ons op Facebook